Csirke szívesen, pörköltnek
A csirkeszív a magyar konyha egyik olyan tipikus alapanyaga, amely mindamellett, hogy tápláló, sokoldalúan felhasználható - és még finom is. A belőle készülő pörkölthöz pedig mégcsak nincs is szükség sok pénzre.
Hozzávalók:
50 dkg csirkeszív
1 fej vöröshagyma
3 ek olaj vagy zsír
1 kávéskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
őrölt kömény ízlés szerint
gulyáskrém ízlés szerint
20 dkg fusilli tészta (nálam színes)
Elkészítése:
A szívet megmossuk, ha kell lehártyázzuk és megszárítjuk.
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A felforrósított olajon vagy zsíron megdinszteljük, majd félrehúzzuk és hozzáadjuk a piros paprikát, jól elkeverjük, majd a szívet is hozzáadjuk. Visszatesszük a tűzre és sűrűn átkeverjük.
Ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot, őrölt köményt és gulyáskrémet. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd fedő alatt főzzük. Idő közben, ha kell, pótoljuk alatta a vizet, majd készre főzzük.
Amíg fő a pörkölt, a szokott módón megfőzzük a tésztát, leszűrjük, majd a kész pörkölttel tálaljuk.