Párolt káposzta - Egyszerű, egészséges, pénztárcabarát
Néha bizony nehéz megtalálni, mi olyat főzz, amely nemcsak laktató és finom, hanem a vékonyabb pénztárcát sem terheli meg. Ha pedig még mindemellett alakbarát megoldásra van szükség, sokszor lehetetlen vállalkozásnak tűnik. Pedig néha a megoldás ott van az orrod, akarom mondani a fakanalad előtt.
A káposztáról köztudott, hogy alacsony kalóriatartalma révén igencsak diétabarát. Plusz előnye, hogy kismilliom meg egy módon elkészíhető, így a változatosságban sincs hiány. Ráadásul olyan könnyen elkészíthetőek egyes fogások, hogy a kezdő szakácsművészek is bátran megpróbálkozhatnak vele. Ilyen például a párolt, vagy más néven dinsztelt káposzta.
Hozzávalók: 4személyre
1 kg Fehér vagy lilakáposzta
1 közepes fej vöröshagyma
3 db kaliforniai paprika
Só, bors ízlés szerint
1/2 tk fokhagymapor (1 gerezd fokhagyma)
1/2 tk Provence-i gyógynövénykeverék
3 ev Olivaolaj
Azt pedig, hogyan készítheted el, azt ebből a videóból megtudhatod.